Hulp bij Google Analytics

Het belang van datagedreven werken is erg groot. Uit onderzoek van Harvard (2015) blijkt dat datagedreven werken kan resulteren in een hogere winstgevendheid en zorgt voor een algemene hogere klanttevredenheid. Ook kunnen processen beter worden aangestuurd. Vanuit de data worden resultaten namelijk concreet gemaakt. Je maakt dus geen acties meer op basis van intuïtie maar op concrete cijfers.

Google Analytics is het bekendste platform waarmee data van je website of webshop inzichtelijk gemaakt wordt. Het platform kan de eerste keer echter nogal overweldigend overkomen. In dit artikel laten wij van Ittica Media je daarom zien hoe wij jou hulp kunnen bieden bij het gebruik van Google Analytics.

Analytics visual

 

Veel gemaakte fouten binnen Google Analytics

De mogelijkheden binnen Analytics zijn eindeloos. Zo kun je onder andere zien waar het websiteverkeer vandaan komt, op welke pagina's zij de meeste tijd besteden en via welke paden zij navigeren op je site. Dit is nog maar een fractie van de functies die het platform te bieden heeft. De grootste fout die gemaakt wordt is dat mensen niet de juiste websitedoelen hebben ingesteld. Dit zorgt er vaak voor dat mensen vaak zonder concreet plan gebruik maken van de data. Daarnaast gebeurd het vaak dat er focus aan wordt gebracht op de 'verkeerde' KPI's. Door je te richten op de juiste KPI's en hier logische verbanden in aan te brengen kan Analytics waardevolle inzichten leveren.

Google Analytics op tablet

 

Wat wij voor je kunnen betekenen

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van online marketing zijn wij bekend geworden met de fijne kneepjes van Google Analytics. Om die reden kunnen wij jou helpen met het creëren van een volledige digitale strategie welke gestuurd wordt met behulp van data. Hierbij nemen wij je huidige situatie en doelstellingen onder de loep en specificeren wij hoofd- en subdoelen. Naar aanleiding van deze gegevens kunnen wij het plan uitwerken en bijsturen waar nodig.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij het maximale uit jouw online marketing halen? Benieuwd naar hoe datagedreven werken met Google Analytics jouw website kan optimaliseren? Neem dan nu de volgende stap en vraag de Online Marketing Scan aan bij Ittica Media! Onze ervaren experts helpen je graag met het creëren van een gepersonaliseerde digitale strategie op basis van data. Wacht niet langer en laat ons jouw online marketing naar een hoger niveau tillen. Deze scan is geheel vrijblijvend. Niks te verliezen dus! ;)

Vraag een online marketing scan aan

Damilola Suleiman
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Damilola!