Google Adwords voordelen

Google Adwords is het advertentieplatform van Google welke adverteerders de optie biedt om op specifieke zoektermen te adverteren. Dit platform werkt op basis van PPC advertenties. PPC staat voor Pay-Per-Click waarbij je als adverteerder pas hoeft te betalen zodra er op een advertentie geklikt wordt. Op het advertentieprogramma van Google kun je kiezen uit diverse advertentiecampagnes. Met deze campagnes kun je ervoor kiezen om te adverteren in het Google Zoeknetwerk (hiermee komt je advertentie boven de organische zoekresultaten te staan), of in het Google Display Netwerk waarmee je advertentie op alle andere Google websites en die van partners getoond wordt. 

Nu we weten wat Google Ads precies inhoudt, kunnen we gaan kijken naar de voordelen van Google Adwords.

Google Adwords impressie

Relevantie

Dankzij Google Adwords kun je zelf kiezen op welke zoekwoorden jouw campagne getoond moet worden. Daarnaast is het mogelijk om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen. Op deze manier vertel je aan Google wanneer je wel, en juist niet wil dat mensen je advertentie te zien krijgen. Doordat mensen dus alleen een advertentie te zien krijgen wanneer zij op een specifieke term zoeken, kun je dus veel relevante bezoekers naar je website leiden. 

Voordeel 1 Google Adwords

Controle over kosten

Binnen het adverteerplatform van Google is het mogelijk om volledige controle te houden over de kosten die je zult maken. Niet alleen kun je een maximaal budget instellen wat je per dag of maand wilt betalen, ook kun je de CPC per zoekwoord instellen. Ben je dus bereid om meer te betalen op het zoekwoord 'online marketing' en wil je juist kosten besparen op de term 'betaald adverteren', dan is dit allemaal mogelijk!

Voordeel 2 Google Adwords

Snelle resultaten

Heb je een nieuw product welke je onder de aandacht wilt brengen, wil je meer koud verkeer op je website of is het je doel om mensen terug te halen naar je website? Met de juiste instellingen is het mogelijk om op relatief korte termijn je doelstellingen te behalen! 

  Voordeel 3 Google Adwords

Online marketing bij Ittica Media

Bij Ittica Media denken wij graag met je mee over de mogelijkheden om online te groeien met je onderneming. Na een eerste kennismaking waarin we zullen praten over je ambities en doelstellingen, zullen wij gaan kijken naar de bijpassende mogelijkheden op het gebied van online marketing. Welke kanalen kunnen het beste ingezet worden om jouw doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken? Neem daarom gerust contact met ons op als je nieuwsgierig geworden bent wat wij voor je kunnen betekenen!

Neem vrijblijvend contact op

Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!