Wat is Mailchimp?

Wat is Mailchimp?

De term Mailchimp is je waarschijnlijk wel eens opgevallen of voorbijgekomen in de wandelgangen. De fletsende reclames van de software op Youtube of onderaan de mail van een winkel waar je net online geshopt hebt. Maar, wat is Mailchimp nou eigenlijk en wat is er allemaal mogelijk met de software van Mailchimp?

E-mail software Mailchimp

Het maken, behouden en onderhouden van mailing is een tijdintensieve klus. Door de e-mail software van Mailchimp is deze klus een stuk behapbaarder geworden. Mailchimp geeft je controle over de e-mail marketing van jouw bedrijf. Nieuwsbrieven, automations en dergelijke campagnes zijn makkelijk op te zetten en data daaruit is makkelijk in te zien.

Nieuwsbrieven

Bij het online winkelen komt de melding voor de nieuwsbrief vaak langs. Men kan zich hierop inschrijven om vervolgens relevante mailing te krijgen. Zo kan er korting aangeboden worden of wordt je op de hoogte gebracht van de nieuwe collectie. Voor ondernemers is het ideaal dat dit allemaal vanuit één platform te regelen is. Een bedrijf heeft zo inzicht in wie de abonnees zijn, kan een e-mail samenstellen en met één druk op de knop naar alle geselecteerden toesturen.

E-mail automations

E-mail automations helpen ondernemingen de klant te bereiken op het juiste moment, met het juiste bericht zonder telkens die e-mail opnieuw te hoeven versturen. 

Het bedrijf stelt in wanneer er een bericht de deur uit moet. Een voorbeeld hiervan is na een bestelling. De klant ontvangt dan automatisch een mail met daarin de orderbevestiging om vervolgens een week later een aanbieding te krijgen die perfect past bij het eerder gekochte product. Zonder veel werk kan een onderneming zo een hoop extra omzet binnenhalen.

E-mail builder

In Mailchimp is het eenvoudig om fraaie e-mails vorm te geven. Het kent een drag and drop systeem waarmee je eenvoudig jouw perfecte e-mail kan samenstellen. Dat allemaal met jouw eigen logo, kleuren, teksten en vormen. 

E-mail marketing uitbesteden?

Bij Ittica Media hebben we veel ervaring met e-mail marketing. Meestal doen we dit middels de software van Mailchimp. Wil jij ook een hoog rendement uit jouw e-mail campagnes halen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan over de mogelijkheden.

Vrijblijvend contact


Connector