Dit is waarom jouw bedrijf meer aandacht zou moeten besteden aan Singles' Day

Dit is waarom jouw bedrijf meer aandacht zou moeten besteden aan Singles' Day

Singles' Day. Ken jij het al? Wij tot lange tijd geleden in ieder geval niet, totdat wij vorig jaar opeens een flinke omzet stijging merkten in een aantal van onze webshops. Singles' Day is overgewaaid vanuit Amerika en wordt  ook in Nederland steeds populairder! Bij Ittica Media denken we zelfs dat het een kwestie van tijd is tot het uitgroeit tot één van de grootste kansen voor jouw bedrijf. In dit artikel vertellen wij jou er alles over zodat jij je kunt voorbereiden.

Maar eerst, wat is Singles' Day nou eigenlijk?

Singles' Day, wat zou dat kunnen zijn? Gaat het om muziek? Gaat het om iets eenmaligs? Nee, beide niet. Het gaat om de vrijgezellen, jij en ik die de ware nog niet hebben gevonden. Singles' Day is de internationale vrijgezellendag!

Alleen een dag voor verliefde koppeltjes (Valentijnsdag) is verleden tijd. Want wees eerlijk, ook de vrijgezellen onder ons verdienen een 'feestdag' in het jaar. Singles' Day vindt plaats op 11 november, maar waarom deze datum? Het heeft niks te maken met het Nederlandse Sint Maarten feest. Het gaat om de cijfers, namelijk dag 11 en de maand 11. De numerieke datum bestaat enkel uit het getal 1: 11-11.

Singles' Day vindt zijn oorsprong in China. Tijdens deze dag zijn er, naast cadeaus kopen voor jezelf, ook bijeenkomsten voor alleenstaanden om bij elkaar te komen. 

De populariteit van Singles' Day

Europa

We hebben eerder al benoemd dat deze feestdag in opkomst is, dat laten de cijfers dan ook goed zien. In de West-Europese landen zie je dan ook een mooie groei in het bewustzijn van het bestaan van Singles' Day.

Bewustzijn van Singles' Day onder consumenten in Europa 2019 & 2020 grafiek

Jaar op jaar is er een toename in populariteit te zien. Wat ook veelbelovend is, is dat China vaak komt met een nieuwe trend. Later nemen we deze trend dan ook over in het westen. 

China

China is het land waar Singles' Day immers is ontstaan. Megabedrijf Alibaba deelt de cijfers van de dag voor de vrijgezellen. Ook hierin is weer een enorme groei te zien in het aantal weegaven op de dag des vrijgezellen.

Online orders door Alibaba e-commerce eigendommen op Singles' Day van 2013 tot 2020 grafiek

In bovenstaand figuur zien we een stijgende lijn in aantal e-commerce orders. De mate waarin deze stijgende lijn zich voortzet is veelbelovend. 

Alibaba's bruto handelsvolume op Singles' Day van 2011 tot 2021 grafiek

Dat Singles Day' populair is in China geeft deze grafiek nogmaals weer. Maar liefst 85 biljoen (!) US dollar aan e-commerce aankopen op Singles' Day!

Grijp deze kans en groei online!

In het verleden hebben we gezien dat we veel trends vanuit China overnemen. Bij Ittica Media geloven we dat de trend van Singles' Day ook overgenomen gaat worden. Leuk feitje, Singles' Day is in China nu al populairder dan de gigantische Black Friday en Cyber Monday dagen.

Niet alleen ons is deze nieuwe feestdag opgevallen. Grote Nederlandse bedrijven gebruiken de dag al voor hun uitverkoop. CoolBlue, MediaMarkt, Wehkamp, Bol.com. Als zij zelfs in Singles' Day geloven... 

Bijkomend voordeel, 11 november ligt nog enigszins ver weg van Sinterklaas en Kerst. Dat betekend dat mensen, maar ook jij als ondernemer, een hoop drukte kan opvangen voordat de drukste periode start. 

Profiteren van Singles' Day, maar je weet niet hoe?

Laat Ittica Media jou helpen. Met jaren ervaring in het bouwen van webshops/websites en online marketing zijn wij er zeker van dat we jouw online onderneming een succes kunnen maken. Zo ook op Singles' Day! 

Ik wil meer omzet dankzij Singles' Day Ik heb een vraag

 


Doreen Metin-Kuipers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Doreen!