Responsive webdesign

Responsive webdesign

Websites worden tegenwoordig steeds vaker beken op tablets en smartphones, terwijl het grootste gedeelte van de websites die worden gemaakt nog uitgaan van de internetbrowser.

Een tablet of een smartphone hebben niet alleen een veel kleiner scherm maar functioneren ook nog eens anders. Een traditionele website die perfect functioneert op een laptop of desktop blijkt op een mobiel apparaat onbruikbaar.

Met responsive webdesign wordt de content altijd in de juiste vorm weergegeven. Ittica Media heeft een eigen beheersysteem ontwikkeld waarbij de content ook geschikt wordt gemaakt voor gebruik op een mobiel apparaat. Uw website heeft dus een optimale bereikbaarheid!

De grondlegger van de term 'responsive webdesign' is Ethan Marcotte. Responsive webdesign maakt het mogelijk om een website in één enkele versie te optimaliseren voor verschillende schermresoluties en apparaten. De website past zich aan de grootte van het scherm.

Omdenken met responsive webdesign

Wij zijn ook van mening dat een mobiele gebruiker een beperkte hoeveelheid aan informatie getoond moet worden. Snelle teksten die vooral makkelijk leesbaar zijn. Mensen die onderweg zijn hebben via hun smartphone andere behoeften dan mensen die 's avonds op de bank hun tablet erbij pakken of mensen die op kantoor achter de desktop zitten.

Bij Ittica Media uit Hoogeveen heeft u al een mobiele website vanaf € 149,-