Website design

Website design

De basis van elke website is de vormgeving. Een bezoeker van een website krijgt binnen enkele seconden een beeld van uw website en besluit binnen die enkele seconden om uw site te bekijken of naar een alternatief op zoek te gaan. Het is dan ook van groot belang dat er veel aandacht wordt besteed aan de vormgeving van uw website. De vormgeving stopt echter niet bij een mooi/flitsend ontwerp. De gebruikersvriendelijkheid en de kleurschema's die worden gebruikt, vormen samen met het design de eerste indruk. De vormgeving stopt echter niet bij een mooi ontwerp. Een belangrijk element is ook de inhoud van de boodschap. Deze boodschap moet afgestemd zijn op de behoefte van de klant.

Usability / gebruikersvriendelijkheid

Usability is een meetbaar kenmerk van de gebruikersinterface van een product. Hoe gemakkelijker de gebruikersinterface, des te krachtiger wordt de website. Efficiëntie, flexibiliteit en uitstraling zijn belangrijke factoren voor de usability van een website.

Waarom is usability nodig?
Het is belangrijk dat uw potentiële klanten uw website begrijpen. Het is daarom nodig om de doelgroep die u wilt bereiken in contact te brengen met de website. Laat mensen hun mening geven en probeer deze feedback mee te nemen in een nieuw ontwerp.

Win het vertrouwen van de eindgebruiker.
Wanneer een website wordt ontwikkelt is het belangrijk dat u zich goed realiseert wat de website moet uitstralen. Bij een e-commerce website is het vooral belangrijk om vertrouwen uit te stralen: de klant moet het gevoel hebben dat zijn transacties via de site veilig zijn.

Accessibility / toegankelijkheid

Voor de toegankelijkheid van de website is het belangrijk dat de klant de website gemakkelijk kan vinden. Het is dus belangrijk om een domeinnaam te kiezen die bij u past. Zorg dat uw naam aansluit bij uw onderneming en representatief is voor uw werkzaamheden. Dan kunnen uw potentiële klanten u eenvoudig vinden. In sommige gevallen is het aan te raden om meerdere domeinnamen te nemen die eventueel op dezelfde website uitkomen.

Daarnaast zal u in andere mediavormen moeten gebruiken om uw website bekendheid te geven, zoals de inzet van social media, nieuwsbrieven, visitekaartjes, advertenties, televisiereclames of radiocommercials.